Crucea Rosie Romana: Apel pentru Japonia

Crucea Rosie Romana lanseaza un apel umanitar de urgenta in sprijinul victimelor cutremurului devastator din Japonia.

In data de 11 martie a.c., un cutremur  de 9 grade pe scara Richter a lovit Coasta de Est a Japoniei, declansand un tsunami cu valuri de peste 7 metri inaltime, care a provocat  o tragedie umanitara de mari proportii.

La 12 zile dupa cutremurul si tsunami-ul care au lovit nordul Japoniei, potrivit autoritatilor japoneze, au fost inregistrate 9.408 decese, 14.716 persoane sunt disparute, 2.746 raniti, 264.064 persoane au fost evacuate. Cele mai grav afectate regiuni sunt Prefecturile Iwate, Miyagi, Fukushima.
Serviciile de telecomunicatie au fost restabilite progresiv: telefonia mobila functioneaza din nou, dar nu in toate zonele.  Companiile de telefonie au pus la dispozitie pana acum 368 de telefoane prin satelit pentru regiunile afectate.
Prefecturile au publicat pe site-urile lor, listele cu persoanele decedate, disparute, ranite si evacuate.  Spre exemplu, Prefectura Myagi : http://www.pref.miyagi.jp/hinanjo.htm si Politia Miyagi, pentru persoane disparute: http://www.police.pref.miyagi.jp/
Raspunsul Crucii Rosii Romane:
In data de 14 martie, Crucea Rosie Romana a lansat un Apel de urgenta, in acord cu Ambasada Japoniei la Bucuresti, pentru a solicita contributii financiare menite sa sprijine eforturile umanitare ale Crucii Rosii Japoneze.
Contributiile pot fi facute prin cateva modalitati:
– Online, pe site-ul http://www.crucearosie.ro
– Prin SMS, la numarul 879, tarif de 2 EUR; acest numar este pus la dispozitie gratuit de Vodafone, Orange si Cosmote; nu se percepe TVA;
– Prin apel cu taxa fixa in reteaua Romtelecom, la numele de telefon :
o 0900 900 012 – valoarea de 2 EUR
o 0900 900 010 – valoarea de 10 EUR (aceste numere sunt puse la dispozitie in mod gratuit de Romtelecom si un se percepe TVA)
– In conturile bancare deschise la BRD Agentia Piata Romana:
o LEI: RO02BRDE410SV61136934100
o EURO: RO33BRDE410SV06871604100
Invitam pe toti cei care vor sa sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa doneze bani in conturile Crucii Rosii Romane.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s